Agnus Dei, Ediția a II-a

Sărbătoarea Floriilor

21 aprilie 2019

 Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită la cea de-a doua ediție a evenimentului Agnus Dei – Sărbătoarea Floriilor la Casa Artelor „Dinu Lipatti” ce va avea loc în perioada 19-21 aprilie 2019, între orele 18:00-21:30.

Cu sufletul pregătit pentru sărbători, am organizat pentru iubitorii de cultură activități cu tematică pascală pentru întreaga familie: expoziții, ateliere pentru copii, proiecții de film și recitaluri extraordinare de muzică pascală interconfesională – ortodoxă, catolică, protestantă – susținute de muzicieni români de renume.

Pe parcursul celor 3 zile, publicul va putea viziona expozițiile din Curtea Casei Lipatti: Expoziția „Viața lui Iisus Hristos și Sărbătorile Pascale” și Expoziția permanentă „Dinu Lipatti, viața și opera”. Tot aici, între orele 18-20, copiii vor putea participa la ateliere de pictură pe ceramică cu tematică pascală și de facepainting, iar în această perioadă, Casa Lipatti va fi disponibilă pentru vizitare, oferind melomanilor posibilitatea de a asculta celebre înregistrări ale lui Dinu Lipatti și de a viziona Expoziția de fotografii „Familia Lipatti și prietenii”.

Vineri, 19 aprilie, de la 18:30 vă invităm în Salonul de Muzică pentru a viziona prima parte a celebrului film „Evanghelia după Ioan”, ce urmărește ultimii trei ani de viață ai lui Iisus, iar în a doua parte a serii, de la orele 20:00, vă propunem Recitalul Extraordinar de muzică sacră susținut de Corul Preludiu, sub bagheta dirijorului Voicu Enăchescu. Se vor interpreta lucrări religioase semnate de Dimitrie Suceveanu, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Nicolae Lungu, Sabin Drăgoi, Gavriil Musicescu.

Sâmbătă, 20 aprilie, de la orele 18:00 – 20:00 puteți participa la activitățile din Curtea Casei Lipatti, iar începând cu ora 18:30, în Salonul de Muzică, se va difuza partea a doua a filmului „Evanghelia după Ioan”, regizat de Philip Saville.

De la orele 20:00 vă invităm la Recitalul Extraordinar de Florii „Ninsoarea mieilor” susținut de violoncelistul Adrian Naidin, care va interpreta lucrări din creația populară tradițională românească, precum și compoziții proprii cu caracter pascal.

Duminică, 21 aprilie, începând cu ora 18:00 sunteți așteptați la Casa Artelor „Dinu Lipatti” pentru a viziona Expozițiile noastre și a participa la Atelierele pentru copii, iar de la orele 18:30, se va difuza partea a treia a filmului „Evanghelia după Ioan”, care îl are ca protagonist pe actorul peruan Henry Ian Cusick, interpretând rolul lui Iisus.

Cele trei zile de sărbătoare se vor încheia, duminică seara, la orele 20:00, cu Recitalul Extraordinar de muzica sacră „Agnus Dei” susținut de soprana Mădălina Barbu, mezzosoprana Andreea Iftimescu, tenorul Andrei Lazăr, basul Iustinian Zetea, acompaniați de pianista Liana Mareș. În program lucrări celebre de: Pergolesi, Cherubini, Rossini, Verdi, Puccini, Fauré, Schubert, Vivaldi, Mozart.

Conceptul evenimentului „Agnus Dei – Sărbătoarea Floriilor” aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă aşteptăm cu drag în casa genialului pianist Dinu Lipatti, să ne umplem sufletele de pace şi speranţă, pentru a putea primi, cu inima curată, lumina Sfintelor Sărbători Pascale!

Parteneri media: Radio Romantic, B1 TV, Agerpres, Jurnalul Național, centruldepresa.ro, Radio București FM, Observatorul Cultural