Agnus Dei, Ediția I

Recital Extraordinar de Muzică Pascală

4 aprilie 2018

Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” organizează miercuri, 4 aprilie, de la orele 19.00, Recitalul extraordinar de muzică sacră interconfesională „Agnus Dei”.   

După deschiderea, în urmă cu două săptămâni, a celui mai nou centru cultural din Bucureşti – Casa Artelor „Dinu Lipatti” prin cea de a doua ediţie a Festivalului „I Love Lipatti”, Primăria Generală a Capitalei vă invită, în Săptămâna Mare, la un Recital de muzică pascală ortodoxă, catolică şi protestantă, ce va avea loc la sediul Casei Artelor „Dinu Lipatti”, din Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12.

Soprana Renata Vari, mezzosoprana Maria Jinga şi pianista Mădălina Florescu vor interpreta arii şi duete din operele marilor compozitori Pietro Mascagni, Giuseppe Verdi, Alessandro Stradella, Giovanni Battista Pergolesi şi Johann Sebastian Bach. Ne vom bucura, împreună, de frumuseţea extraordinară a pieselor „Ave Maria”, „Iubi-te voi Doamne”, „Pieta Signore”, „Panis Angelicus” „Pie Jesu” din Requiem-ul lui Webber şi „Agnus Dei” din Requiem-ul de Verdi.

Seara se va încheia prin celebra compoziţie a lui J.S.Bach – coralul „Jesus bleibet meine freude”. „Iisus este bucuria mea” rămâne laitmotivul carierei lui Dinu Lipatti, fiind lucrarea prin care marele pianist român îşi incheia toate recitalurile.

Soprana Renata Vari este solistă a Operei Române Craiova. Cu un repertoriu vast, Renata Vari este favorită a publicului din Craiova şi nu numai, fiind îndelung aplaudată pentru calităţile sale vocale şi artistice în turneele anuale ale Operei craiovene din Franţa, Germania şi Italia.

Renata Vari are în repertoriu roluri precum Violetta din Traviata de Giuseppe Verdi, Mimi si Musetta din opera La Boheme de Giacomo Puccini, Contesa din Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, precum şi multe altele.

Mezzosoprana Maria Jinga a debutat la Opera Naţională Bucureşti în anul 2005, în rolul Rosina din „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini. Este câştigătoarea celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto Maeştrii Artei Lirice, a câştigat Marele Premiu la Concursul Naţional Hariclea Darclee Brăila, Medalia Academiei Lutece şi a fost finalistă a Concursului Internaţional George Enescu. În anul 2016 a fost distinsă cu premiul pentru Cea mai buna solistă lirică în cadrul Galei premiilor operelor naţionale.

Pianista Mădălina Florescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, secţia Pedagogie muzicală – dirijat coral şi secţia Interpretare muzicală – pian, a obţinut Diploma de formator „Train the Trainer”, iar în prezent este maestru corepetitor la Opera Naţională Bucureşti. A susţinut recitaluri de muzică de cameră în majoritatea centrelor culturale din Bucuresti şi din ţară. A fost distinsă, în anul 2008, cu Premiul de excelenţă aniversar oferit de Forumul Muzical Român.

Conceptul recitalului de muzică pascală „Agnus Dei” aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Vă aşteptăm cu drag în casa lui Dinu Lipatti, să ne umplem sufletele de pace şi speranţă, pentru a putea primi, cu inima curată, lumina Sfintelor Sărbători Pascale!

Parteneri media: B1 TV, Observator Cultural, Agerpres, Radio Bucureşti FM.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1845835265447325/

Facebook page: https://www.facebook.com/casadinulipatti/