Casa Lipatti Open Stage, Ediția a III-a Online

24 mai 2020

Lipatti  Enescu și Muzica românească

Primăria Municipiului București prin „Casa Artelor Dinu Lipatti”, vă invită duminică 24 mai 2020, la orele 17:00, să urmărim împreună pe paginile noastre de Facebook, Instagram, și Youtube, Programul cultural CASA LIPATTI OpenStage 2020, a III-a Ediție  Online dedicată interpreților și compozitorilor profesioniști, cu tema Lipatti  Enescu și Muzica românească.

Programul cultural CASA LIPATTI Open Stage 2020 constă într-o stagiune de Recitaluri lunare, pe o temă dată, dedicată muzicienilor profesioniști de toate vârstele. Prin digitalizarea activităților și trecerea stagiunii CASA LIPATTI Open Stage 2020 în mediul Online, am creat o scenă accesibilă artiștilor români din întreaga țară și publicului din întreaga lume.

Casa Artelor „Dinu Lipatti” promovează în cadrul acestei a treia ediții, Lipatti  Enescu și Muzica românească, atât interpreții cât și compozitorii înscriși: pianistele Andreea Bratu și Ioana Ionescu care au propus un program cu lucrări de Dinu Lipatti, Marțian Negrea și Tudor Ciortea, precum și compozitorii Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu, Oana Beca și Irina Hasnaș, ale căror piese sunt interpretate de flautistul Matei Ioachimescu și pianistul Alfredo Ovalles, ansamblul de violoncele Duo Jaya, Cvartetul Arcadia, ansamblul SonoMania dirijat de Vlad Baciu, saxofonistul Nicolas Simion, mezzosoprana Claudia Codreanu.

Programul va fi încheiat de un Recital de Muzică românească clasică și contemporană,  susținut de pianista Mădălina Pașol și soprana Veronica Anușca ce vor interpreta lucrări semnate de George Enescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora, Paul Constantinescu, Marţian Negrea, Tudor Dumitrescu, Enrico Mezzetti, Tudor Ciortea, Eduard Caudella, Nicolae Bretan, George Stephănescu și Felicia Donceanu.

Cele mai performante interpretări din toate Edițiile desfășurate pe parcursul întregului an, vor fi prezentate marelui public în cadrul Recitalului de Gală CASA LIPATTI Open Stage 2020, ce va fi organizat în data de 2 Decembrie 2020, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la intrarea în eternitate a marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti. Gala Lipatti va avea loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti din Capitală, pe scena dotată cu un excepțional pian Steinway, unde odinioară marele muzician român și-a petrecut orele de studiu și de creație.

Programul este coordonat de pianista Mădălina Pașol și condus de regizoarea și pianista Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Vă invităm cu drag să participați la un eveniment de excepție, care promovează  talentul și cultura românească!

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul