Crăciun de Poveste Ediție Online

Crăciun de Poveste la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
Ediție Online, 12-13 Decembrie 2020, orele 09:00 și 17:00

Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită să ne bucurăm de atmosfera Sărbătorilor de iarnă cu primul Eveniment pe care vi-l oferim în dar în acest weekend, sâmbătă și duminică, 12 și 13 decembrie la orele 09:00 și 17:00, „Crăciun de Poveste” Ediție Online.
„Mai sunt doar două săptămâni până la Crăciun, una dintre cele mai îndrăgite și așteptate sărbători religioase de românii de toate vârstele. Vom fi alături de publicul nostru prin Evenimentele online pe care le-am pregătit cu mare drag, oferindu-le cele mai emoționante Selecțiuni din Recitalurile extraordinare de muzică clasică, poezie, colinde și cântece de Crăciun, care au avut loc în anii 2018 și 2019 în luna decembrie la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Ne dorim să ne bucurăm împreună de căldura și emoția pe care artiștii invitați ai Casei Artelor „Dinu Lipatti” ni le-au dăruit de Sărbători, primind în Premieră Online aceste daruri muzicale interpretate în Casa marelui pianist, compozitor și pedagog Dinu Lipatti”, Alice Barb, Director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Sâmbătă, începând cu orele 09:00 vă invităm pe paginile noastre de socializare Facebook, Youtube și Instagram să vedem o selecție cu cele mai frumoase fotografii din cadrul Evenimentelor de Crăciun pe care vi le oferim în dar în acest weekend. De la orele 17:00, puteți să-l descoperiți pe Moș Crăciun în Expoziția Specială „Moș Crăciun – Legendă, istorie și tradiții”, o poveste magică a celui mai îndrăgit personaj al iernilor care reuşeşte, într-o singură noapte, să ducă darurile tuturor copiilor din întreaga lume. Nu vor lipsi Audițiile de Colinde și Cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional ce vestesc nașterea lui Iisus Hristos.
Duminică de la orele 17:00 vă oferim în dar în Premieră Online – Selecțiuni din Recitalul extraordinar de muzică și poezie de Crăciun cu renumita actriță Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu și Recitalul de Colinde și cântece de Crăciun susținut de Corul de Copii „Bravissimo”, dirijat de Elena Radu.
Actrița Daniela Nane a absolvit Academia de Teatru și Film în anul 1995 și, din același an, este actriță a Teatrului Bulandra din Capitală. A urmat cursurile / masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam și Berlin. Are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse și complexe, jucând de-a lungul timpului în peste 50 de spectacole de teatru și filme, lucrând cu mulți regizori importanți.
Pianista Ioana Maria Lupașcu a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Academia Europea di Musica, Italia. A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Gottfried Rabl, Mika Eichenholz, Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda), Walter Hilgers sau Shinya Ozaki. Din 2007, este solistă concertistă a Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești. Cele două artiste au fost invitatele Casei Artelor „Dinu Lipatti” la Evenimentele „Călin, File din Poveste” (2018), Zilele Limbii Române Ediția I (2018), „Lipatti Special” Ediția a VI-a (2019) și „Zilele Limbii Române”, Ediția a III-a (2020).
În program au fost incluse piese celebre și poezii ale unor mari poeți români și internaționali dedicate Sfintei Sărbători a Crăciunului. Evenimentul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în anul 2019, cu ocazia celei de-a VI-a Ediții a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, un Program unic în România inițiat de pianista și regizoarea Alice Barb, Directorul Fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, iar acum avem ocazia să revedem acest Recital extraordinar în Premieră Online.
Corul de Copii „Bravissimo”, înființat în anul 2011 la inițiativa „Asociației Culturale Bravissimo”, este format din 42 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani și face parte din diverse proiecte culturale, imprimând în studiouri alături de artiști importanți din România. În programul pe care vă invităm să-l urmărim împreună au fost incluse colinde din repertoriul național și internațional. Evenimentul a avut loc în anul 2018 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum avem ocazia să ne bucurăm de Recitalul susținut de Corul de copii „Bravissimo” în Premieră Online.
Conceptul Evenimentului „Crăciun de Poveste” Ediție Online aparţine pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul Fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Partener media principal: Romantic FM
Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul.