Festivalul Mozartissimo Ediție Online Ziua a III-a

Festivalul Mozartissimo Ediție Online

Ziua a III-a

la Casa Artelor Dinu Lipatti

 

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită să fim împreună pe pagina noastră de Facebook sâmbătă, 7 august 2021, de la orele 19:00 la Festivalul „Mozartissimo” Ediție Online.

În urma numeroaselor solicitări venite din partea publicului nostru drag, care ne urmărește online, Casa Artelor Dinu Lipatti transmite în Premieră Recitalul Extraordinar susținut de artiștii invitați în încheierea celei de-a V-a Ediții a Festivalului „Mozartissimo”.

Astfel, va așteptăm pe pagina de Facebook a Casei Lipatti sa urmăriți Recitalul Extraordinar de Arii, Duete și Terțete celebre din Creația Mozartiană, susținut de soprana Marta Sandu Ofrim, mezzosoprana Antonela Bârnat, basul Iustinian Zetea și pianista Ioana Maxim. Programul serii cuprinde fragmente celebre din Operele „Flautul fermecat”, „Nunta lui Figaro”, „Răpirea din Serai”, „Don Giovanni”, „Cosi fan Tutte”, „Clemența lui Titus”și „Missa în Do minor”.

Soprana Marta Sandu Ofrim a obținut diplomele de licență și de masterat la Universitatea Națională de Muzică București. Și-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu. Ca solistă a Operei Naționale București a interpretat roluri precum Susanna din „Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart, Musetta din „La Bohéme” de G. Puccini, Pamina din „Flautul Fermecat” de W.A.Mozart. A participat la înregistrarea Integralei liedurilor de G. Enescu, coordonată de soprana Mariana Nicolesco.

Mezzosoprana Antonela Bârnat are un bogat repertoriu de operă, de la Mozart la Wagner, de la roluri „în travesti”, roluri de adolescenți, până la roluri feminine mature. Antonela Bârnat a cântat pe scenele multor festivaluri cunoscute. Ea are un repertoriu simfonic ce cuprinde lucrări de Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, și mulți alții. De asemenea, este invitată frecvent la evenimentele de muzică contemporană românească. În repertoriul de muzică românească sunt, printre altele, lucrări ale compozitorilor George Balint, Dan Dediu și Felicia Donceanu.

Reprezentant al tinerei generații de cântăreți români de operă, basul Iustinian Zetea a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa prof.univ. dr. Ionel Voineag unde în prezent urmează studii de doctorat, aprofundând în continuare studiul cântului alături de marele bariton Vasile Martinoiu. Din stagiunea 2012-2013 este solist al Operei Naționale București. Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale: Concursul Internațional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera”, Concursul Internațional „Hariclea Darclée”. Pe lângă activitatea solistică, desfășoară o bogată activitate corală, ca membru al corului Accoustic, dirijat de Daniel Jinga.

Pianista Ioana Maxim a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Dan Grigore. Este laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale din Cehia, Italia şi Spania. În anul 1995 devine asistent la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În prezent Ioana Maxim este coach la Opera Naţională din Bucureşti. De-a lungul timpului a desfăşurat o bogată activitate concertistică în compania unor prestigioşi dirijori ca: Petre Sbârcea, Emanuel Elenescu, Ovidiu Bălan şi a colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Sibiu.

Festivalul „Mozartissimo” a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în perioada 16-18 iulie 2021 și s-a bucurat de un mare succes, onorând puternica legătura dintre patronul spiritual al Casei Lipatti și genialul creator Wolfgang Amadeus Mozart.

Directorul Festivalului „Mozartissimo” Ediție Online este pianista și regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural