Festivalul Mozartissimo Ediție Online Ziua a II-a

Festivalul Mozartissimo Ediție Online

Ziua a II-a

la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită să fim împreună pe pagina noastră de Facebook sâmbătă, 31 iulie 2021, de la orele 19:00 la Festivalul Mozartissimo Ediție Online.

În urma numeroaselor solicitări venite din partea publicului nostru care ne urmărește online, Casa Artelor Dinu Lipatti transmite în Premieră în următoarele două săptămâni, Recitalurile Extraordinare susținute de artiștii invitați la cea de-a V-a Ediție a Festivalului „Mozartissimo”.

Festivalul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în perioada 16-18 iulie 2021 și s-a bucurat de un real succes, onorând puternica legătura dintre patronul spiritual al Casei Lipatti și genialul creator Wolfgang Amadeus Mozart.

Sâmbătă, 31 iulie 2021, de la orele 19:00 va fi transmis pe pagina noastră de Facebook Recitalul Extraordinar de Triouri susținut de Ansamblul  Larson, format din violonista Andreea Greluș, violoncelistul Mircea Marian și pianista Cătălina Bordeanu. Programul serii conține Triourile pentru vioară, violoncel și pian KW 502, KW 548 și KW 564.

Ansamblul Trio Larson, format din violonista Andreea Greluș, violoncelistul Mircea Marian și pianista Cătălina Bordeanu, și-a început activitatea în anul 2020.

Violonista Andreea Greluș este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și în prezent membră a Orchestrei de Cameră Radio din București și a Orchestrei Române de Tineret. Tânara violonistă a colaborat de-a lungul timpului cu interpreți de prestigiu, susținând recitaluri, cu orchestre din România și din alte țări.

Absolventă a aceleiași universități, pianista Cătălina Bordeanu este pasionată de muzica de cameră. A abordat de-a lungul anilor un repertoriu bogat și divers și a avut oportunitatea de a susține recitaluri și de a realiza înregistrări speciale alături de muzicieni de valoare din țară.

Violoncelistul Mircea Marian este o prezență constantă atât pe scena muzicală românească cât și din afara țării. Pe lângă activitatea sa de solist instrumentist și membru ale ansamblurilor: Violoncellissimo, Placello, Profil, Duo Cello Jaya și Orchestra de Cameră Radio, el este de asemenea dedicat și vocației de pedagog, ocupând postul de lector în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Directorul Festivalului Mozartissimo Ediție Online este pianista și regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural