Festivalul Mozartissimo Ediție Online

Festivalul Mozartissimo Ediție Online

la Casa Artelor Dinu Lipatti

 

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită să fim împreună pe pagina noastră de Facebook sâmbătă, 24 iulie 2021, de la orele 19:00 la Festivalul Mozartissimo Ediție Online.

În urma numeroaselor solicitări venite din partea publicului nostru care ne urmărește online, Casa Artelor Dinu Lipatti transmite în Premieră în următoarele trei săptămâni, Recitalurile Extraordinare susținute de artiștii invitați la cea de-a V-a Ediție a Festivalului „Mozartissimo”.

Festivalul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în perioada 16-18 iulie 2021 și s-a bucurat de un real succes, onorând puternica legătura dintre patronul spiritual al Casei Lipatti și genialul creator Wolfgang Amadeus Mozart.

Sâmbătă, 21 iulie 2021, de la orele 19:00 va fi transmis pe pagina noastră de Facebook Recitalul Extraordinar de Sonate din Creația Mozartiană susținut de bursierii Fundației Regale Margareta a României din Programul „Tinere Talente” – violonista Dora Lăpuște și pianistul Cadmiel Boțac. În program au fost incluse Sonata pentru pian KV311 în Re major și Sonatele pentru pian și vioară KV 301 în Sol major, KV 303 în Do major și KV 379 în Sol major.

Programul Tinere Talente, coordonat de doamna Gabriela Iordache, are ca obiectiv crearea de oportunități egale, prin sprijinirea și promovarea tinerilor artiști talentați, care provin din familii cu posibilități materiale reduse și care nu își pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor financiare. În cadrul parteneriatului cultural creat, Casa Artelor Dinu Lipatti susține inițiativa Fundației Regale Margareta a României, oferindu-le muzicienilor talentați Scena dedicată artiștilor profesioniști și oportunitatea de a evolua în fața publicului iubitor de Artă și Frumos, în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti.

Violonista Dora Lăpuște, Bursieră în cadrul Programului „Tinere Talente” derulat de Fundația Regală Margareta a României, este studentă în anul III la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, la clasa violonistului Alexandru Tomescu. De-a lungul anilor a susținut numeroase concerte ca solistă alături de Filarmonica de stat Transilvania și a fost implicată în diverse proiecte. Totodată, a fost de două ori bursieră a Festivalului Sonoro. Dora Lăpuște a fost selectată ca bursieră a Turneului Romanian Chamber Orchestra, având privilegiul de a lucra cu dirijorul Cristian Măcelaru, violonistul Alexandru Tomescu și mulți alți muzicieni de mare valoare.

Pianistul Cadmiel Boțac, Bursier Alumnus în cadrul Programului „Tinere Talente” derulat de Fundația Regală Margareta a României, a absolvit Academia de Muzica Gheorghe Dima, Cluj Napoca, fiind îndrumat de profesorul Daniel Goiți, iar în prezent studiază în cadrul unui program de master la Universitatea de Muzică din Viena, cu pianistul Stephan Arnold. În 2014 a câștigat concursul „Astana Piano Passion”, unde a avut ocazia să colaboreze cu pianistul rus Denis Matsuev. A câștigat concursul „Dinu Lipatti” din București (în anul 2010), în urma căruia a urmat o colaborare cu Radio România Muzical fiind invitat frecvent să concerteze la Sala Radio.

Directorul Festivalului Mozartissimo Ediție Online este pianista și regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Partener cultural: Fundația Regală Margareta a României

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural