Lipatti Special, Ediția a II-a Online

7 iunie 2020

Program dedicat persoanele cu nevoi speciale, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită să urmăriți Ediția a II-a ONLINE a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, Duminică, 7 iunie 2020, de la orele 17:00, pe paginile noastre de Facebook, Youtube și Instagram.

Din dorința de a continua tradiția întâlnirilor culturale din mediul online și a acestui Program lunar de incluziune socială, unic în România, vă propunem să urmăriți în Premieră online un Recital Extraordinar de lieduri românești susținut de soprana Irina Iordăchescu și pianista Verona Maier, care a avut loc în toamna anului 2019 la Casa Lipatti. Programul celor două artiste include „4 Melodii pentru voce și pian” de Dinu Lipatti, celebrele „Cântece” ale lui George Enescu pe versuri de Clément Marot, prelucrări folclorice de Tiberiu Brediceanu, precum și Suita nr 1 pentru pian, în sol minor, op 3 „În stil vechi” de George Enescu.

Programul „Lipatti Special” s-a născut la inițiativa pianistei și regizoarei Alice Barb, Director fondator a Casei Artelor „Dinu Lipatti”, fiind susținut și finanțat de Primăria Municipiului București. De-a lungul celor opt ediții organizate la Casa Artelor „Dinu Lipatti” în 2019 și la începutul anului 2020, peste 700 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorii acestora, au avut posibilitatea să se întâlnească cu artiști excepționali, cu mari personalități ale culturii românești și să socializeze într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei. Evenimentele artistice realizate de Casa Lipatti în mediul online sunt accesibile tuturor iubitorilor de Artă și de Cultură din întreaga țară și ne ajută să rămânem împreună până când ne vom putea reîntâlni în frumosul Salon de Muzică al Casei Lipatti, Casa celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

Pe curând!

Alice Barb și Echipa Casei Lipatti

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul