Lipatti Special, Ediție Online

Program unic în România dedicat persoanelor cu nevoi speciale la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

17 mai 2020

Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, lansează Duminică 17 mai 2020, începând cu orele 11:00, Programul socio-cultural de mare succes „Lipatti Special” Ediție Online.

Conform traditiei deja create, în fiecare Duminică Centrul de Excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti’’ își invită publicul la o nouă întâlnire culturală pe paginile sale de socializare – Facebook, Instagram, Youtube -, de această dată lansând în mediul online Programul socio-cultural de mare succes „Lipatti Special”, un Program unic în România, susținut și finanțat de Primăria Municipiului București. Astfel, evenimentele artistice realizate de Casa Lipatti, devin accesibile tuturor iubitorilor de Artă și de Muzică din toată țara, indiferent de încercările și greutățile pe care le intâmpină zi de zi.

Prin intermediul Programului nostru lunar „Lipatti Special”, de-a lungul celor opt ediții organizate la Casa Artelor „Dinu Lipatti” în 2019 și la începutul anului 2020, peste 700 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorii acestora, au avut posibilitatea să se întâlnească cu artiști excepționali, cu mari personalități ale culturii românești și să socializeze într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei. Acest Program a fost creat din dorința Directorului fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti” pianista și regizoarea Alice Barb, de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități, precum și însoțitorilor acestora și de a le oferi lunar acces la Artă și Cultură.

Așadar, Duminică 17 mai 2020, de la orele 11:00, invităm publicul de toate vârstele să urmărească transmisiunea în regim de Premieră a Spectacolului de teatru pentru copii şi oameni mari „Ţărăncuţa cea isteaţă”, un spectacol plin de umor şi voie bună susţinut de actorii Claudia Negroiu şi Dan Apăvăloaie, membri ai companiei de teatru Gestual Art.

La orele 13:00 vă oferim cu drag un Album de fotografii, care au imortalizat cele mai frumoase  și cele mai emoționante momente din cadrul celor opt ediții de până acum ale Programului nostru.

Începând cu orele 17:00, vă invităm să facem o plimbare în pași de dans prin Bucureștiul interbelic, urmărind transmisiunea în regim de Premieră a Recitalul Extraordinar de muzică românească interbelică susţinut de tenorul Vlad Miriţă şi de pianistul Alexandru Burcă. Vlad Miriţă a fost solist al primei scene lirice a ţării până în anul 2014, ulterior devenind unul dintre cei mai de succes artiști români ai genului crossover, care în prezent desfășoară o bogată activitate concertistică. Alexandru Burcă este angajat al Teatrului National de Operetă şi Musicall „Ion Dacian”. Din anul 2005 colaborează cu muzicieni şi artişti renumiţi susţinând concerte în ţară şi străinătate. Programul celor doi artişti cuprinde piese nemuritoare din repertoriul interbelic precum:  „Iubesc femeia”, „Zaraza”, „Sub balcon”, „Drumu-i lung”.

Conform traditiei deja create, în fiecare duminică vă invităm la o nouă întâlnire culturală pe paginile noastre de socializare.  Chiar dacă perioada stării de urgență s-a încheiat noi vom fi în continuare alături de publicul nostru drag, sperând ca în curând să ne putem întâlni în Casa și în Curtea marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti. Până când ne vom putea revedea în condiții de maximă siguranță, vom fi în continuare alături de toți iubitorii de Artă și de Frumos, cu evenimente de excepție transmise în regim de Premieră în mediul online.

Pe curând!

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul