Magia Crăciunului, Ediția a II-a

20 – 21 decembrie 2019

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, are bucuria să vă invite în 20 şi 21 decembrie 2019, între orele 18:00-22:00, la evenimentul Magia Crăciunului la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Ediția a II-a, ocazie minunată să ne strângem în jurul luminosului brad de Crăciun și să simțim împreună bucuria nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Vineri, 20 decembrie 2019, vă așteptăm de la orele 18:00, împreună cu cei mici să-l descoperiți pe Moș Crăciun în Expoziția Specială „Moș Crăciun – Legendă, istorie și tradiții”, o poveste magică a celui mai îndrăgit personaj al iernilor care reuşeşte, într-o singură noapte, să ducă darurile tuturor copiilor din întreaga lume. Veți regăsi expozițiile permanente  „Dinu Lipatti – viața și opera”,  „Familia Lipatti și prietenii”, iar artiștii de la Art Time Atelier vor realiza workshopuri cu tematică de Crăciun. Nu vor lipsi Audițiile de Colinde și Cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional ce vestesc nașterea lui Iisus Hristos.

De la orele 19:00, în Salonul de Muzică, va avea loc proiecția filmului documentar „Magia Crăciunului în Europa”, produs de Rick Steves, un cunoscut realizator de emisiuni de televiziune din Statele Unite ale Americii, urmând ca de la orele 20:00 să se desfășoare Recitalul Extraordinar de colinde vechi, „Cantus Hibernus”, susținut de binecunoscutul grup „Truverii”. În Salonul de Muzică, oaspeții noștri mici și mari vor avea o întâlnire cu actorul Bogdan Muntean într-un Spectacol de Magie interactiv, invitat special fiind nimeni altul decât Moș Crăciun.

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, vă așteptăm de la orele 18:00, în Saloanele Casei Lipatti să vedeți expozițiile „Moș Crăciun – Legendă, istorie și tradiții’’, „Dinu Lipatti – viața și opera”, „Familia Lipatti și prietenii”. Artiștii de la Art Time Atelier vor organiza workshopuri cu tematică de Crăciun în timp ce oaspeții noștri vor asculta Colinde și Cântece de Sărbătoare din repertoriul național și internațional care vestesc nașterea lui Iisus Hristos.

 Recitalul Extraordinar de muzică și poezie de iarnă susținut de actrița Irina Movilă, violoncelistul Dan Cavassi și pianista Verona Maier va avea loc în Salonul de Muzică, de la orele 19:00, în program fiind incluse colinde și cântece de iarnă pe versurile unor mari poeți români, dar și piese celebre din repertoriul național și internațional. De la orele 20:00, în Salonul de Muzică va avea loc Recitalul Extraordinar de Colinde și Cântece de Crăciun susținut de Corul de Copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române, sub bagheta dirijorului Luminița Stoian, iar actorul Bogdan Muntean va încheia seara cu un minunat Spectacol interactiv de Magie, la finalul căruia Moș Crăciun le va oferi cadouri copiilor mici și mari.

Vă așteptăm cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti” să ne bucurăm împreună de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului, în Casa Magică a marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti!

Conceptul evenimentului aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii despre program și desfășurarea acestuia vă invităm să vizitați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti sau ne puteți contacta la numărul de telefon 031 425 25 63, în intervalul orar 12:00-16:00, de luni până vineri.

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul.