Recital de Muzică Clasică Românească

Recital de Muzică Clasică Românească,
în cadrul „Zilelor Limbii Române”, Ediția a III-a
27 septembrie 2020
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită duminică, 27 septembrie 2020, la orele 17:00, să urmăriți pe pagina de Facebook a Casei Artelor „Dinu Lipatti” Transmisiunea în Premieră a Recitalului de muzică clasică românească susținut de Bursierii Fundației Regale Margareta a României.
Recitalul a avut loc în cadrul celei de-a III-a Ediții a „Zilele Limbii Române”, Eveniment care s-a desfășurat în 28, 29 și 30 august 2020 în Curtea cu Balansoare a Casei Lipatti, iar acum avem ocazia să împărtășim acest moment cultural deosebit cu dumneavoastră, publicul nostru drag și în mediul online.
Fondată în anul 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai I, de-a lungul celor 30 de ani de activitate Fundația a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Programul „Tinere Talente” are ca obiectiv crearea de oportunități egale, prin sprijinirea și promovarea tinerilor artiști talentați, care provin din familii cu posibilități materiale reduse și care nu își pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare.
În cadrul parteneriatului cultural creat, Casa Artelor „Dinu Lipatti” susține inițiativa Fundației Principesa Margareta a României, oferindu-le tinerilor talentați Scena dedicată artiștilor profesioniști și oportunitatea de a evolua în fața publicului iubitor de Artă și Frumos, în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti.
Evoluează pe scena din Curtea cu balansoare a Casei Lipatti bursierii Fundației Regale Margareta a României: soprana Georgiana Dumitru, violoncelistul Cornelius Zirbo, pianiștii Ionuț Diaconu, Fabiani Prcsina și Cătălin Răducanu, cornistul Cosmin Elisei și violonistul Mircea Dumitrescu.
În program au fost incluse lucrări ale marilor compozitori români: George Enescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Brediceanu, Nicolae Bretan, Gheorghe Păunescu, Paul Constantinescu, Sabin Păutza, Constantin Dimitrescu, Ciprian Porumbescu și Grigoraș Dinicu.
Conceptul evenimentului aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Vă așteptăm la o nouă întâlnire Online de excepție cu Muzica clasică românească și o nouă generație de Tinere talente românești, pe care o susținem și o promovăm cu mare bucurie!
Partener cultural: Fundația Regală Margareta a României
Parteneri media principali: AGERPRES și Radio Romantic
Parteneri media: Jurnalul Național, centruldepresa.ro, Radio București FM, Observatorul Cultural