Zilele Shakespeare, Ediția I

Zilele Shakespeare la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

în Avanpremiera Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova  

20, 21 și 22 aprilie 2018

Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă așteaptă pe 20, 21 și 22 aprilie la evenimentul „Zilele Shakespeare”, prilejuit de aniversarea a 454 de ani de la nașterea dramaturgului și cu poetului William Shakespeare.         

„Muzica este hrana sufletului”, spunea marele Will. Spirit profund muzical, Dinu Lipatti avea același crez. De aceea, cu imensă onoare și bucurie, îl invităm pe Shakespeare în Casa Lipatti.

Timp de trei zile, începând orele 19.00, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, vor avea loc trei conferințe pe tema operelor shakespeariene, susținute de profesorul George Volceanov, directorul departamentului filologic al Facultăţii de Litere din Universitatea Spiru Haret și scriitorii Lucia Verona și Horia Gârbea, președintele Filialei București -Poezie a Uniunii Scriitorilor din România.

Cei trei conferențiari vor prezenta, de asemenea, proiectul „Un Shakespeare pentru mileniul III”. Este vorba despre traducerea în limba română, în 16 volume, a operelor complete semnate W. Shakespeare, proiect ce va fi finalizat anul acesta, anul Centenarului Marii Uniri.

În Casa Artelor „Dinu Lipatti”, muzica și poezia se vor împleti pe ritmuri elisabetane, purtându-ne cu gândul către epoca de aur a Reginei Elisabeta I, către seratele muzicale și de teatru din sălile somptuoase ale castelului Windsor.

Vineri, vor recrea acea atmosferă solista Mădălina Petre și chitaristul Radu Vâlcu, prin recitalul de sonete și muzică „Din dragoste pentru Shakespeare” – al cărui program cuprinde lucrări compuse de John Dowland, Sir Arthur Somerwell, Thomas Morley.

Sâmbătă soprana Marta Sandu, tenorul Andrei Lazăr, pianista Mădălina Florescu, violonistul Cristian Balaș și actorul Cristian Iacob vor susține recitalul extraordinar „Shakespeare și Muzica”, ce va cuprinde arii din operele „Romeo și Julieta” de Sergei Prokofiev, „Macbeth”, „Otello” și „Falstaff” de Giuseppe Verdi, precum și cu unele dintre cele mai iubite sonete shakespeariene.

Duminică, 22 aprilie, în avanpremiera Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, actorul și regizorul Emil Boroghină, directorul fondator al festivalului, va susține recitalul extraordinar „Recitindu-l pe Shakespeare… Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori”.

Conceptul evenimentului aparține regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Găsiți detalii despre eveniment și artiști pe pagina noastră oficială https://www.facebook.com/casadinulipatti/ .

Vă așteptăm cu drag!

Partener cultural: Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Radio București, Observator Cultural.