Ziua Internațională a Femeii, Ediția a II-a

UPDATE:

Dragi prieteni,
În contextul reintrării Municipiului București în scenariul roșu, organizarea și desfășurarea spectacolelor cu participarea publicului este din nou interzisă.
Anunțăm publicul nostru drag, care a făcut rezervări pentru evenimentul „Ziua Femeii” la Casa Artelor Dinu Lipatti Ediția a II-a din 7 martie, că Recitalul nostru în Premieră absolută „Anotimpul feminității” susținut de actrița Irina Movila, violoncelistul Dan Cavassi și pianista Eliza Puchianu care trebuia sa aibă loc cu public în Salonul de muzica al Casei Lipatti va fi înregistrat și transmis în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook, duminica viitoare- 14.03.2021, la orele 19:00, cu mare drag, pentru dumneavoastră!
Duminică, 7 martie, vă invităm cu același drag să urmăriți online, de la orele 19:00 – Recitalul Extraordinar susținut de distinsa pianistă Ilinca Dumitrescu în cadrul evenimentului Ziua Femeii la Casa Artelor Dinu Lipatti Ediția I, care a avut loc în Salonul de muzică al Casei Lipatti în luna Martie a anului 2020. Un dar la fel de frumos de 8 Martie!
Așteptăm cu nerăbdare normalizarea situației și momentul în care ne vom putea revedea în condiții de absolută siguranță la Casa Lipatti pentru a ne bucura împreună de Artă, Muzică și Poezie!
Până atunci, Echipa Casei Lipatti respectă regulile și măsurile de protecție impuse de autorități și vă încurajează să aveți grijă de voi și de toți cei dragi vouă, și să ne urmăriți în continuare Online pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Youtube.
…………………………………………………………………………………………

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită în Salonul de muzică duminică, 7 martie 2021, de la orele 19:00, să celebrăm împreună Ziua Internațională a Femeii cu Recitalul Extraordinar de poezie și muzică din creația feminină românească – „Anotimpul feminității” –  susținut de actrița Irina Movilă, violoncelistul Dan Cavassi și pianista Eliza Puchianu, o producție realizată în Premieră absolută de Casa Lipatti special pentru acest Eveniment.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977 printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, celebrând anual la data de 8 martie realizările femeilor, modul în care acestea au influențat și continuă să influențeze lumea, prin viziunea, creația și arta lor.

Dorind să omagieze talentul, grația și sensibilitatea feminină românească, Centrul Cultural Casa Artelor Dinu Lipatti vă oferă în dar această producție în Premieră absolută, realizată după viziunea regizoarei Alice Barb, pe un scenariu creat de actrița Irina Movilă și de violoncelistul Dan Cavassi, ce reunește o selecție de poezii și compoziții ale unor minunate artiste din toate generațiile.

Astfel, programul conține poezii de Maria Banuș, Nora Iuga, Ana Blandiana, Magda Isanos, Constanța Buzea, Veronica  Porumbacu, Otilia Cazimir, Nina Cassian, Saviana Stănescu, îmbrățișate  armonios de compozițiile semnate de Carmen Petra Basacopol, Felicia Donceanu, Laura Ana Manzat, Irina Hasnaș, Carmen Cârneci și Laura Manolache, trei dintre aceste compoziții fiind interpretate în Premieră mondială absolută.

Actriţa Irina Movilă a jucat de-a lungul carierei sale în numeroase filme.  A absolvit în 1991 Academia de Teatru şi Film, la clasa profesorului Mircea Albulescu, interpretând roluri celebre şi deosebit de complexe atât pe scena marilor teatre din ţară şi din străinătate, cât şi în faţa camerei de filmat, fiind solicitată frecvent să facă parte din juriile de specialitate la festivalurile de profil. Mare iubitoare de poezie, este invitată deseori să susțină Recitaluri din creația lirică românească și internațională acompaniată de alți artiști valoroși. De-a lungul carierei a primit nominalizări şi premii: „Cea mai bună actriţă” la Festivalul Lumilor Latine, la Arcachonn, Franţa, „Cea mai bună actriţă” la Festivalul de film de la Geneva, „Cea mai valoroasă speranţă a cinematografului european”.

Violoncelistul Dan Cavassi a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu”, la clasa prof. Paul Ochialbi şi George Cocea, şi Academia de Muzică bucureşteană la clasa prof. George Iarosevici. Se specializează la Paris cu Antonio Janigro, apoi la Geneva cu Pierre Fournier. Din 1984 este prim-violoncelist la Filarmonica „George Enescu”, unde activează şi în prezent. Împreună cu clarinetistul Cristian Mancaş şi pianistul Viniciu Moroianu fondează trioul „Pro Musica” în 2010. În anul 2005 a fost decorat de Preşedinţia României cu medalia Ordinul Cultural Clasa I pentru întreaga sa activitate artistică.

Pianista Eliza Puchianu şi-a început educaţia muzicală în 1997. Este licenţiată în pian principal la Royal Irish Academy of Music în 2015 şi admisă la Boston Conservatory în programul Master of Music in Piano Performance 2016-2018. Activitatea camerală numără recitaluri în: Ulm (Germania), Vilnius (Lituania), Paris (Franța), Padova, Veneţia (Italia), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), Isle of Man (Marea Britanie), Dublin (Irlanda). Experienţa profesională de acompaniatoare enumeră colaborări cu Dublin Opera Briefs, Concursul Internaţional George Enescu 2014, Wexford Opera Festival (Irlanda) şi Edinburgh Festival (Scoţia). Ca solistă cu orchestra a debutat pe scena Ateneului Roman în 2006 şi în 2008 a concertat alături de Orchestra Naţională Radio.

Așadar, duminică 7 martie 2021, de la orele 19:00, vă invităm să fim împreună din nou în Salonul de muzică al Casei Lipatti, respectând toate măsurile sanitare și de distanțare fizică în vigoare. Salonul va putea fi ocupat în proporție de 30 la sută din capacitate, intrarea la Spectacol fiind liberă, numai cu rezervare la numărul de telefon 031 425 25 63, până vineri, 5 martie 2021, la orele 16:00.

Conceptul Evenimentului Ziua Internațională a Femeii, Ediția a II-a, aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural