Ziua Națională a Rom

Ziua Națională a României sărbătorită la Casa Artelor „Dinu Lipatti” prin două Recitaluri de excepție

Transmisiune în Premieră Online

1 Decembrie orele 11:00 și 17:00

Casa Artelor „Dinu Lipatti” celebrează Ziua Națională a României într-o Ediție Online de excepție și vă invită marți, 1 decembrie 2020, să urmărim împreună de la orele 11:00 și 17:00 două Recitaluri Extraordinare de Muzică și Poezie în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook.

La 1 Decembrie 1918, cele mai profunde aspiraţii ale naţiunii române au fost împlinite prin realizarea României Mari. Pentru a marca 102 ani de la acest moment de referință în istoria țării noastre, Centrul de excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită la un Regal de Muzică și Poezie românească susținut de artiști români valoroși, recunoscuți atât pe plan național cât și internațional.

Marți, de la orele 11:00, va fi transmis în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook, Recitalul Extraordinar „George Enescu” susținut de violonistul Sherban Lupu alături de pianista Viorela Ciucur.

Violonistul și profesorul Sherban Lupu este recunoscut în întreaga lume pentru cercetările efectuate în arhivele muzicale care au pus în valoare creația enesciană, prin descoperirea unor manuscrise inedite. Este, totodată, fondatorul „Ansamblului Enescu” din cadrul Universității „Illinois Champagne” unde a fost profesor timp de mai multe decenii.

Pe pianista Viorela Ciucur o regăsim adesea în diverse ansambluri camerale fiind partener devotat numeroșilor artiști. Activitatea sa cuprinde recitaluri de pian solo şi muzică de cameră desfășurate la Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional de Artă, dar şi concerte cu orchestră, în Bucureşti şi în multe oraşe din ţară.

Recitalul a avut loc la 1 decembrie 2019 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, ocazie cu care

au fost interpretate în premieră mondială două creații enesciene – „Regrets”, și „Impresii în stil românesc”, iar acum avem ocazia să-i revedem pe cei doi talentați artiști în Premieră Online.

De la orele 17:00, vă invităm să urmăriți în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook Recitalul extraordinar de Muzică și Poezie „Flaut la puterea poeziei” susținut de marele actor Dorel Vișan, a cărui voce inconfundabilă se împletește cu sunetul de aur al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu. În program au fost incluse versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, George Coșbuc și compoziții semnate de Ion Bogdan Ștefănescu.

Recitalul de Muzică și Poezie a avut loc în anul 2019 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, la prima Ediție a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, un Program unic în România. Programul inițiat și creat de regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei  Artelor „Dinu Lipatti”, s-a născut din dorința de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități și de a le oferi acces la Artă și Cultură, precum și posibilitatea de a se întâlni cu mari personalități într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei.

Vă așteptăm cu drag să celebrăm împreună Ziua Națională a României Ediție Online pe pagina de Facebook a Casei Artelor „Dinu Lipatti”, Centrul Cultural al orașului București care promovează Cultura clasică românească!

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Jurnalul Național, centruldepresa.ro, Radio București FM, Observatorul Cultural