Ziua Tineretului, Ediție Online

3 mai 2020

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, organizează duminică 3 mai 2020, la orele 11:00 și 17:00, pe rețelele de socializare – Instagram, Facebook și Youtube – Evenimentul „Ziua Tineretului”, Ediție Online.

Centrul de Excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti” continuă stagiunea de Spectacole și Recitaluri Online și în luna mai, organizând în fiecare zi de duminică evenimente culturale, întâlnirea cu publicul nostru devenind o tradiție pe care o celebrăm prin Artă. Evenimentul „Ziua Tineretului”- Ediție Online este o ocazie deosebită să sărbătorim Ziua Națională a Tineretului în România, marcată în fiecare an în data de 2 mai, oferindu-le tinerilor  muzicieni ocazia de a-și etala talentul cu care au fost înzestrați și performanța pe care o realizează cu pasiune și devotament, pe scena online creată de Casa Artelor „Dinu Lipatti” pentru promovarea lor.

Începând cu orele 11:00 vă invităm să urmăriți în premieră online pe pagina de Facebook a Casei Artelor „Dinu Lipatti” Recitalul elevilor Colegiului Național „George Enescu”, Recital care a avut loc în anul 2019 în Salonul de muzică al Casei Lipatti. În repertoriu au fost incluse compoziții de George Enescu, Dinu Lipatti, Sabin Drăgoi, Marțian Negrea, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin și Sergei Rahmaninov.

De la orele 17:00 evenimentul nostru va continua cu transmisiunea în regim de Premieră a două Recitaluri pentru pian, susținute de tinerele și talentatele pianiste Axia Marinescu și Mădălina Dănilă.

Mădălina Dănila a fost eleva Liceului de muzică din Brăila,  a urmat cursuri de măiestrie cu reputați muzicieni și în prezent este studenta Universității „Temple” din Philadelphia, SUA, la clasa de pian și muzică de cameră.  Tânara pianistă a fost invitata Casei Artelor „Dinu Lipatti” la Festivalul „I Love Lipatti” Edițiile 2018 și 2019, precum și la „Ziua Internațională a Muzicii”, totodată fiind promovată în Revista Casei Lipatti, „Prima Iubire Muzica”, la secțiunea „Tinere Talente”.  Recitalul ei cuprinde compoziții de George Enescu, Dinu Lipatti și Béla Bartók.

Axia Marinescu a fost elevă a Colegiului „George Enescu”, în prezent fiind stabilită în Franța la Paris, unde desfășoară o importantă activitate concertistică, fiind considerată de publicația franceza Le Figaro „o artista româncă ce demonstrează o sensibilitate și o virtuozitate uimitoare”. Repertoriul din cadrul recitalului „Imageries musicales” susținut pe scena Casei Lipatti cuprinde compoziții de George Enescu, Dinu Lipatti, Claude Debussy și Maurice Ravel.

Recitalurile invitaților noștri au avut loc în anul 2019 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum, datorită digitalizării activității noastre, publicul din întreaga lumea poate revedea online aceste frumoase momente artistice, trăite în casa marelui pianist și compozitor  Dinu Lipatti.

Conceptul evenimentului „Ziua Tineretului”, Ediție Online aparţine pianistei și regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Vă invităm să fiți alături de noi în această zi dedicată tinerilor muzicieni români, pentru a ne bucura împreună de talentul lor și de emoția pe care ne-o dăruiesc.

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul