Festivalul „I LOVE LIPATTI”, Ediția a II-a
19-25 martie 2018
Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat Casa memorială „Dinu Lipatti”, care va găzdui pe parcursul acestei săptămâni cea de-a doua ediţie a festivalului „I love Lipatti”.
Primarul General, Gabriela Firea: „Avem, în sfârşit, un centru cultural menit să pună în valoare opera şi personalitatea lui Dinu Lipatti, dar şi un festival care îi poartă numele, inaugurat anul trecut, odată cu centenarul naşterii marelui artist. Şi iată că în anul în care sărbătorim cu toţii Centenarul Marii Uniri, festivalul ‘I love Lipatti’ se întoarce acasă, acolo unde îi e locul şi unde sper să devină, aşa cum merită, un reper major al spaţiului cultural bucureştean. Considerat unul dintre primii zece pianişti ai lumii din toate timpurile, Dinu Lipatti a devenit, aşa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri celebre, un brand cultural internaţional înainte de a fi unul local. E timpul, aşadar, să ni-l revendicăm ca reprezentant de seamă al elitei culturale bucureştene şi să ne mândrim cu geniul său. Geniul muzical al lui Lipatti va fi pus în valoare, de-acum încolo, într-un loc cu totul special, casa în care a trăit şi a compus. S-a spus de nenumărate ori ca Bucureştiul are foarte multe alte urgenţe, cum ar fi traficul, şcolile, spitalele. Dar o sumă investită în cultură nu este niciodată o sumă pierdută sau prost investită în detrimentul altor domenii. Dimpotrivă, investiţia în cultură ne-a adus atât de multe satisfacţii. De aceea, atât timp cât voi avea această poziţie, voi continua să investesc în cultură’”.
În cadrul evenimentul, Gabriela Firea a anunţat că intenţionează să identifice o altă clădire, mai generoasă ca dimensiuni, care va fi dedicată, de asemenea, marelui artist Dinu Lipatti.
La rândul său, directorul fondatorul al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, Alice Barb, a subliniat faptul că Dinu Lipatti a fost unul dintre geniile recunoscute la nivel internaţional ale României, dar care a fost apreciat mai mult în străinătate: „După 75 de ani, Dinu Lipatti se întoarce acasă pentru că doamna Primarul General, alături de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, au fost de acord să înfiinţeze un centru cultural care să-i poarte numele, Casa Artelor ‘Dinu Lipatti’ şi au fost de acord, de asemenea, să salvăm această casă. S-au unit foarte multe forţe pentru a recupera această valoare extraordinară care cred că va fi, de acum încolo, mult mai respectată în propria ţară. Artistul Dinu Lipatti este un diamant care trebuie pus la locul lui, în coroana culturii româneşti şi trebuie făcut să strălucească”.
La propunerea Primarului, General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în septembrie 2017, înfiinţarea Centrului Cultural Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, ţinând cont că în anul 2017 s-au împlinit 100 de ani de la naşterea acestuia.
Noul centru îşi are sediul chiar în casa în care artistul a trăit şi a creat, pe bulevardul Lascăr Catargiu nr. 12. Aceasta a fost închiriată de Primăria Municipiului Bucureşti şi va fi introdusă în circuitul cultural al Capitalei.
Ideea proiectului Casa Artelor „Dinu Lipatti” aparţine regizoarei Alice Barb, director fondator al acestei instituţii şi presupune crearea unui centru cultural ce va avea ca scop organizarea de festivaluri, concerte şi manifestări cultural- educative, publicarea unor lucrări de specialitate, partituri sau alte materiale care au legătură cu viaţă şi activitatea lui Dinu Lipatti. Noul centru cultural va elabora, de asemenea, studii şi publicaţii care să pună în valoare patrimoniului spiritual reprezentat de opera marelui muzician roman şi transformarea lui într-un brand de ţară în condiţiile conştientizării acestuia pe plan intern şi internaţional, acţiuni ce vor dezvălui valoarea incontestabilă pe care Dinu Lipatti o are pentru cultura românească.
Odată cu inaugurarea casei memoriale, a avut loc şi deschiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului „I Love Lipatti”, ce se desfăşura în perioada 19 – 25 martie 2018.
Festivalul „I Love Lipatti” se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri şi omagiază, de asemenea, personalitatea pianistului roman de geniu Dinu Lipatti.
În cadrul evenimentului, cei prezenţi au admirat expoziţia „Dinu Lipatti 1917-1950”, alcătuită din 20 de fotografii cu familia, profesorii, prietenii acestuia.
De asemenea, soprana Irina Iordăchescu, tenorul Lucian Corchis, actriţa Daniela Nane şi pianista Mădălina Paşol au susţinut un moment artistic, Integrala liedurilor Dinu Lipatti.
În perioada 21-23 martie, vor avea loc conferinţe despre viaţă şi creaţia lui Dinu Lipatti susţinute de către Prof. Univ. Dr. Grigore Constantinescu („Walter Legge despre Dinu Lipatti”), Prof. Univ. Dr. Dan Dediu („Despre pianistica lui Dinu Lipatti”), Lector Univ. Dr. Irina Hasnas („Dinu Lipatti – Predecesori şi urmaşi”), jurnalistul Marius Constantinescu („Dinu Lipatti. Schiţa pentru un anti-brand”).
Notă: Cunoscut mai mult în străinătate decât în propria ţară, supranumit „al doilea Enescu” şi comparat, nu de puţine ori, cu Mozart, Dinu Lipatti este perceput la nivel internaţional drept unul dintre simbolurile culturii româneşti. Deşi destinul a făcut ca marele nostru muzician să se stingă din viaţă la vârsta de doar 33 de ani, activitatea sa concertistică fulminantă desfăşurată în întreaga Europă, precum şi invitarea sa ca Profesor Emerit la Conservatorul din Geneva, desemnarea de către BBC Music Magazine ca unul dintre cei mai buni 10 pianişti care au existat vreodată alături de Liszt şi Rachmaninov, sunt elemente de natură să convingă de anvergura geniului său muzical.
Pentru informaţii despre programul integral al Festivalului „I Love Lipatti” şi detalii despre accesul la evenimente şi rezervări vă rugăm să accesaţi următorul link:
https://www.facebook.com/Casa-Artelor-Dinu-Lipatti-931943986982043/
Parteneri media: TVR, B1 TV, Naţional TV, Observator Cultural, Agerpres, Radio Bucureşti FM, Naţional FM
Agnus Dei la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, 4 aprilie 2018
Recital Extraordinar de Muzică Pascală, Ediția I
Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” organizează miercuri, 4 aprilie, de la orele 19.00, Recitalul Extraordinar de muzică sacră interconfesională „Agnus Dei”.
După deschiderea, în urmă cu două săptămâni, a celui mai nou centru cultural din Bucureşti – Casa Artelor „Dinu Lipatti” prin cea de a doua ediţie a Festivalului „I Love Lipatti”, Primăria Generală a Capitalei vă invită, în Săptămâna Mare, la un Recital de muzică pascală ortodoxă, catolică şi protestantă, ce va avea loc la sediul Casei Artelor „Dinu Lipatti”, din Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12.
Soprana Renata Vari, mezzosoprana Maria Jinga şi pianista Mădălina Florescu vor interpreta arii şi duete din operele marilor compozitori Pietro Mascagni, Giuseppe Verdi, Alessandro Stradella, Giovanni Battista Pergolesi şi Johann Sebastian Bach. Ne vom bucura, împreună, de frumuseţea extraordinară a pieselor „Ave Maria”, „Iubi-te voi Doamne”, „Pieta Signore”, „Panis Angelicus” „Pie Jesu” din Requiem-ul lui Webber şi „Agnus Dei” din Requiem-ul de Verdi.
Seara se va încheia prin celebra compoziţie a lui J.S.Bach – coralul „Jesus bleibet meine freude”. „Iisus este bucuria mea” rămâne laitmotivul carierei lui Dinu Lipatti, fiind lucrarea prin care marele pianist român îşi incheia toate recitalurile.
Soprana Renata Vari este solistă a Operei Române Craiova. Cu un repertoriu vast, Renata Vari este favorită a publicului din Craiova şi nu numai, fiind îndelung aplaudată pentru calităţile sale vocale şi artistice în turneele anuale ale Operei craiovene din Franţa, Germania şi Italia.
Renata Vari are în repertoriu roluri precum Violetta din Traviata de Giuseppe Verdi, Mimi si Musetta din opera La Boheme de Giacomo Puccini, Contesa din Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, precum şi multe altele.
Mezzosoprana Maria Jinga a debutat la Opera Naţională Bucureşti în anul 2005, în rolul Rosina din „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini. Este câştigătoarea celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto Maeştrii Artei Lirice, a câştigat Marele Premiu la Concursul Naţional Hariclea Darclee Brăila, Medalia Academiei Lutece şi a fost finalistă a Concursului Internaţional George Enescu. În anul 2016 a fost distinsă cu premiul pentru Cea mai buna solistă lirică în cadrul Galei premiilor operelor naţionale.
Pianista Mădălina Florescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, secţia Pedagogie muzicală – dirijat coral şi secţia Interpretare muzicală – pian, a obţinut Diploma de formator „Train the Trainer”, iar în prezent este maestru corepetitor la Opera Naţională Bucureşti. A susţinut recitaluri de muzică de cameră în majoritatea centrelor culturale din Bucuresti şi din ţară. A fost distinsă, în anul 2008, cu Premiul de excelenţă aniversar oferit de Forumul Muzical Român.
Conceptul recitalului de muzică pascală „Agnus Dei” aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Vă aşteptăm cu drag în casa lui Dinu Lipatti, să ne umplem sufletele de pace şi speranţă, pentru a putea primi, cu inima curată, lumina Sfintelor Sărbători Pascale!
Parteneri media: B1 TV, Observator Cultural, Agerpres, Radio Bucureşti FM.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1845835265447325/
Facebook page: https://www.facebook.com/casadinulipatti/
Zilele Shakespeare la Casa Artelor „Dinu Lipatti”,
în Avanpremiera Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova
20 – 22 aprilie 2018
Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă așteaptă pe 20, 21 și 22 aprilie la evenimentul „Zilele Shakespeare”, prilejuit de aniversarea a 454 de ani de la nașterea dramaturgului și cu poetului William Shakespeare.
„Muzica este hrana sufletului”, spunea marele Will. Spirit profund muzical, Dinu Lipatti avea același crez. De aceea, cu imensă onoare și bucurie, îl invităm pe Shakespeare în Casa Lipatti.
Timp de trei zile, începând orele 19.00, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, vor avea loc trei conferințe pe tema operelor shakespeariene, susținute de profesorul George Volceanov, directorul departamentului filologic al Facultăţii de Litere din Universitatea Spiru Haret și scriitorii Lucia Verona și Horia Gârbea, președintele Filialei București -Poezie a Uniunii Scriitorilor din România.
Cei trei conferențiari vor prezenta, de asemenea, proiectul „Un Shakespeare pentru mileniul III”. Este vorba despre traducerea în limba română, în 16 volume, a operelor complete semnate W. Shakespeare, proiect ce va fi finalizat anul acesta, anul Centenarului Marii Uniri.
În Casa Artelor „Dinu Lipatti”, muzica și poezia se vor împleti pe ritmuri elisabetane, purtându-ne cu gândul către epoca de aur a Reginei Elisabeta I, către seratele muzicale și de teatru din sălile somptuoase ale castelului Windsor.
Vineri, vor recrea acea atmosferă solista Mădălina Petre și chitaristul Radu Vâlcu, prin recitalul de sonete și muzică “Din dragoste pentru Shakespeare” – al cărui program cuprinde lucrări compuse de John Dowland, Sir Arthur Somerwell, Thomas Morley.
Sâmbătă soprana Marta Sandu, tenorul Andrei Lazăr, pianista Mădălina Florescu, violonistul Cristian Balaș și actorul Cristian Iacob vor susține recitalul extraordinar „Shakespeare și Muzica”, ce va cuprinde arii din operele „Romeo și Julieta” de Sergei Prokofiev, „Macbeth”, „Otello” și „Falstaff” de Giuseppe Verdi, precum și cu unele dintre cele mai iubite sonete shakespeariene.
Duminică, 22 aprilie, în avanpremiera Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, actorul și regizorul Emil Boroghină, directorul fondator al festivalului, va susține recitalul extraordinar „Recitindu-l pe Shakespeare… Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori”.
Conceptul evenimentului aparține regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Găsiți detalii despre eveniment și artiști pe pagina noastră oficială https://www.facebook.com/casadinulipatti/ .
Vă așteptăm cu drag!
Partener cultural: Muzeul Național al Literaturii Române.
Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Radio București, Observator Cultural.
Muzica Europei – Zilele Europei la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
11, 12 și 13 mai 2018
Symphactory Orchestra împreună cu dirijorul Tiberiu Soare, Camerata Regală dirijată de Daniel Jinga, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa, soprana Iulia Isaev, tenorul Alin Stoica, violonista Cristina Anghelescu și violoncelistul Octavian Lup, alături de academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române – un regal în cinstea Zilei Europei, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”.
Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” – cel mai nou centru cultural al orașului București, vă invită timp de trei zile, în 11, 12 și 13 mai, la un eveniment de excepție care, sub titlul „Muzica Europei – Zilele Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti”, va reuni expoziții, conferințe, recitaluri și concerte, prilejuite de aniversarea Zilei Europei, din data de 9 mai. Evenimentul va fi structurat pe trei coordonate – Seara muzicii românești, Seara muzicii germane și austriece și Seara muzicii franceze și italiene.
Frumusețea și puterea muzicii ne vor aduce împreună, pentru a ne reaminti tuturor nu doar valorile care au stat la baza formării Uniunii Europene, ci și faptul că sărbătorim 100 de ani la Marea Unirea a românilor. De altfel, ziua de 9 mai are pentru noi o semnificație dublă, fiind data la care, în 1877, Adunarea Deputaților a proclamat independența de stat a României, prin vocea istoricului și omului politic Mihail Kogălniceanu.
Vineri, 11 mai, de la orele 19.00, vom avea onoarea de a fi gazda vicepreședintelui Academiei Române, domnul Răzvan Theodorescu, ce va susține conferința „Cele două Europe”, un studiu asupra evoluției spațiului european din punct de vedere istoric, politic, dar mai ales cultural.
Diversitatea etnică atât de caracteristică spațiului românesc vă va fi prezentată de Casa Artelor „Dinu Lipatti” prin recitalul extraordinar „România, mica Europă”, susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. Programul va cuprinde creații semnate de compozitori români, basarabeni, de origine maghiară, germană dar și evreiască, program care îl va avea la loc de cinste pe marele compozitor și pianist Dinu Lipatti, figură emblematică a artei românești și europene.
Atât conferința cât și recitalul vor avea loc în Salonul de muzică al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Sâmbătă, 12 mai, de la orele 19.00, vă vom invita la primul concert în curtea casei lui Dinu Lipatti, în aer liber. Orchestra Camerata Regală, condusă de dirijorul Daniel Jinga, împreună cu violonista Cristina Anghelescu și violoncelistul Octavian Lup, vor interpreta lucrări de W.A. Mozart, J.S. Bach, J. Haydn, J. Strauss și F. Kreisler.
Duminică, 13 mai, tot de la orele 19.00 și tot în curtea Casei Lipatti, Symphactory Orchestra sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, vor interpreta lucrări ale marilor compozitori francezi și italieni Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini și Jules Massenet. Soprana Iulia Isaev și tenorul Alin Stoica vor interpreta arii celebre din oprele „Carmen”, de Georges Bizet și “Faust”, de Charles Gounod, de la a cărui naștere se împlinesc, în 2018, 200 de ani.
Expoziția informativă “Uniunea Europeană – o istorie”, precum și expoziția de tablouri “Dinu Lipatti – familia, profesorii și prietenii” vor fi accesibile publicului nostru pe tot parcursul celor trei zile, între orele 19.00 – 22.00.
Conceptul evenimentului „Muzica Europei – Zilele Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti” aparține regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Vă așteptăm la sărbătoarea extraordinară a muzicii europene!
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Partener cultural: Muzeul Național al Literaturii Române
Parteneri media: B1 TV, România TV, Agerpres, Jurnalul, București FM, Observator Cultural
Noaptea Muzeelor la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
19 mai 2018
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, cel mai nou centru cultural al orașului București, vă invită să petreceți o seară clasică în Casa Lipatti și în curtea acestui conac boieresc construit la începutul secolului XX de Petre Antonescu, unul dintre cei mai prolifici arhitecți ai Capitalei, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2018.
O seară în care, între orele 18.00 – 24.00 vă veți bucura de expoziții, recitaluri și proiecții de filme ce îl vor avea în centru pe Dinu Lipatti, cel mai mare pianist român al tuturor timpurilor, figură emblematică a culturii românești și europene.
Programul va începe la orele 18.00, în curtea Casei Lipatti, cu proiecția filmului „Sonată pentru omul bun”, de Ruxandra Țuchel, un portret emoţionant al celui care a fost pianistul, compozitorul şi pedagogul Dinu Constantin Lipatti.
De la orele 19.00 va începe, tot în curtea Casei Lipatti, Recitalul cvintetului de suflători BUCHAREST WINDS ENSAMBLE, alcătuit din Ioana Bălașa – flaut, Valentin Ghiță – oboi, Cristian Mancaș – clarinet, Cristian Buciumaș – fagot și Sorin Lupașcu – corn. Bucharest Winds Ensemble s-a bucurat, încă de la înființare, de atenția unor instituții muzicale importante. Filarmonica din Chișinău, Orchestra Națională Radio din București, Muzeul Național „George Enescu”, sunt doar o parte dintre partenerii alături de care ansamblul a concertat.
La orele 20.30 vor urca pe scena din curtea Casei Lipatti membrii cvartetului ARTMUSIK. Mioara Moroianu – vioara I, Emil Stegar – vioara II, Florin Matei – viola și Bogdan Popa – violoncel sunt patru dintre cei mai experimentați și talentați membri ai Filarmonicii “George Enescu“ din București. Aceștia au o bogată experiență instrumentală, mai ales camerală, ei făcând parte, de asemenea, din Orchestra de Cameră a Filarmonicii “George Enescu“ și din Orchestra de Cameră “Virtuozii din București“.
Programul celor două recitaluri va fi compus din lucrări semnate de Dinu Lipatti, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Doru Popovici, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn. Johann Strauss, Johan Sebastian Bach, Johannes Bhrams, Antonín Dvořák.
De la orele 22.00 va începe proiecția filmului „Le récital de Besançon” – „Ultimul recital”, documentar al regizorului francez Philippe Roger, despre cel din urmă recital al lui Dinu Lipatti, cel de la Sala Parlamentului din orașul francez Besançon, unde sute de oameni au ascultat, înmărmuriți, cântecul de lebădă al marelui nostru pianist, care a dispărut dintre noi la vârsta cristică de 33 de ani.
Pe tot parcursul evenimentului, casa familiei Lipatti, în care au crescut Dinu și fratele său Valentin Lipatti – strălucit diplomat, ambasador român la UNESCO, în care au cântat George Enescu, Clara Haskil și Corneliu Gheorghiu, vă va primi plină de lumină și căldură, cu expoziția „Dinu Lipatti – familia, profesorii, prietenii”, în timp ce în curte veți putea admira expozițiile „Dinu Lipatti – viața și opera” precum și „Istoria Casei Lipatti”.
Conceptul evenimentului aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.
Vă așteptăm cu drag!
Parteneri culturali: Muzeul Național al Literaturii Române, Electrecord
Parteneri media: B1 TV, Agerpres, București FM, Observator Cultural, Jurnalul, Revista Marea Dragoste
Recital Extraordinar – „Balada, un secol de muzică”
26 mai 2018
Casa Artelor „Dinu Lipatti” găzduiește recitalul extraordinar „Balada, un secol de muzică”, al violonistului Alexandru Tomescu, interpretat la celebra vioară de patrimoniu național Stradivarius Elder-Voicu!
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită sâmbătă, 26 mai, de la orele 19.00, la Recitalul extraordinar „Balada, un secol de muzică”, susținut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Turneului Internațional Stradivarius.
Continuând seria evenimentelor care celebrează Centenarul Marii Uniri, dorind să prezinte cele mai valoroase și inspirate creații ale muzicii clasice românești, Casa Artelor „Dinu Lipatti”, cel mai nou centru cultural al Capitalei, condus de regizoarea Alice Barb, centru de excelență ce promovează artele clasice și cu precădere opera pianistului și compozitorului Dinu Lipatti, aduce în fața publicului său proiectul „Balada, un secol de muzică”, un recital-eveniment, ce se va desfășura atât în Salonul de muzică al Casei Lipatti, cât și în curtea acesteia.
Programul recitalului va cuprinde lucrări de Dinu Lipatti, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Mihail Jora, Constantin C. Nottara, Mircea Chiriac, Dumitru Capoianu, Tiberiu Olah.
Vioara Stradivarius Elder-Voicu este obiect de Patrimoniu Național, CategoriaTezaur, iar denumirea sa originală este „Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno 1702”. De la apariția sa a fost în custodia lui A. W. Lukens (New York), W.E. Hill & Sons, Charles F.Edler (Frankfurt), Hamma & Co. (Stuttgart), Henry Werro (Berna) și, bineînțeles, a marelui violonist român Ion Voicu.
Din anul 2007 până în 2018, în urma unui concurs, vioara Stradivarius Elder-Voicu îi este încredințată violonistului Alexandru Tomescu. Prețiosul instrument a devenit, de 11 ani, protagonistul Turneului Internațional Stradivarius, care anul acesta este găzduit și de Casa Artelor „Dinu Lipatti”.
Violonistul Alexandru Tomescu și-a desăvârșit studiile între 1995 si 1999, la Conservatorul din București, obținând burse de studii în SUA și Elveția, unde studiază cu Eduard Schmieder (2000) și cu Tibor Varga (2001), iar în paralel participă la cursuri de perfecționare cu Ruggiero Ricci, Igor Oistrah și Hermann Krebbers. A concertat sub bagheta unor dirijori importanți, între care Kurt Masur și Valery Gergiev, Vasilii Petrenko, alături de pianiști precum Valentina Lisitsa și Eduard Kunz, în săli celebre ca Berliner Philharmoniker, Carnegie Hall, Concertgebouw, Theatre des Champs-Elysees.
Pianista Angela Drăghicescu a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” din București, în 2001 a obținut o bursă de studii din partea Guvernului American pentru cursurile de pian ale Universității de Muzică din Louisiana, la clasa marelui pianist Michael Gurtunde. În 2012 a obținut titlul de Doctor în Muzică al Universității de Muzică din Texas, făcându-și debutul la Carnegie Hall, unde s-a întors, în 2017, pentru a prezenta premiera americană a sonatinei pentru vioară și pian a marelui pianist Dinu Lipatti. În prezent ocupă funcția de profesor universitar de pian și muzică de cameră la Universitatea din Alabama, Statele Unite ale Americii și este unul din acompaniatorii oficiali ai concursului George Enescu.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar recitalul va fi transmis, în direct, în curtea Casei Lipatti.
Vă așteptăm cu drag la încă un eveniment de excepție la Casa Artelor „Dinu Lipatti’’!
Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Radio București FM, Jurnalul, Observator Cultural, Revista Marea Dragoste